Fietspad Stakenbeek weer beetje meer klaar

Oldenzaal – Er wordt gewerkt aan de aanleg van het fietspad langs de Stakenbeek tussen de Enschedestraat en de Burgemeester Wallerstraat.

Hiermee wordt weer een stuk van de fietsroute van de oost- naar de westzijde van Oldenzaal gerealiseerd, ook wel 'rondje stedelijk water' genoemd.

Bij de aanleg worden ook de oversteken van het fietspad aangepakt. Nu eindigt het fietspad bij de Enschedesestraat en is er een onduidelijke verbinding met het fietspad dat zijn weg vervolgt vanaf de Burgemeester Wallerstraat. In de Enschedesestraat komt een middenberm met opstelplek voor fietsers. Als de werkzaamheden eind dit jaar zijn afgerond is het grootste gedeelte gerealiseerd.

Het fietspad ter hoogte van woongebied Stakenbeek en het gedeelte van het fietspad langs de Stakenbeek tussen de Kleibultweg en de Enschedesestraat zijn in voorgaande jaren al aangelegd. Het straks nog ontbrekende gedeelte tussen de Helmichstraat en de Boerskottenlaan wordt over ongeveer drie jaar aangelegd tijdens de ontwikkeling van de tweede fase van woongebied Stakenbeek.

Meer berichten