Op 11 oktober is er een receptie in Gasterij Oatmössche van 15.00 tot 18.00 uur, voor wie Ans de Visscher gedag wil zeggen.
Op 11 oktober is er een receptie in Gasterij Oatmössche van 15.00 tot 18.00 uur, voor wie Ans de Visscher gedag wil zeggen. (Foto: )

Fysiotherapeut Ans de Visscher neemt afscheid na veertig jaar

Ootmarsum - Ans de Visscher neemt na 40 jaar en 4 maanden afscheid van haar zorglandschap waar ze als fysiotherapeut en als duizendpoot ruim vier decennia met heel veel plezier heeft gewerkt.

Een aantal maanden geleden bracht ze haar praktijk Fysiotherapie en Fitness Ootmarsum onder bij FYON dat inmiddels acht vestigingen heeft in Noordoost-Twente. Dat maakte de stap om af te zwaaien een stuk makkelijker, omdat De Visscher weet dat al haar personeel blijft en met dat team heeft ze de afgelopen 10 jaar zonder noemenswaardige mutaties met heel veel plezier mogen werken.

In de fysiotherapie is er in al die jaren het nodige veranderd, al is er ook genoeg hetzelfde gebleven. De passie voor mens en werk heeft De Visscher altijd gehad en dat is in die 40 jaar nooit veranderd. "In die eerste jaren was het toch meer freewheelen. De behandelingen schreven we op, maar van dossiervorming was nauwelijks sprake. Ik heb me altijd in de patiënten verdiept en niet echt met eindtijden gewerkt. Ik wilde er ook zijn voor mensen die me 's avonds nodig hadden."

De Visscher volgde allerlei aanvullende opleidingen, waaronder sensomotoriek, sportfysio, oedeemtherapie en longfysiotherapie. "Wij hebben een heel afwisselend beroep en dat maakt het noodzakelijk om opleidingen te blijven volgen."

Met veel patiënten heeft ze een vertrouwensband opgebouwd. "Heel belangrijk om dat vertrouwen nooit te beschamen. Het maakt me blij en dankbaar, zeker als je het compliment krijgt dat je voor een patiënt op het juiste moment gekomen bent."

Haar collega's laten wel eens weten dat ze niet te stuiten is. "Dat klopt misschien wel. Ik zoek steeds nieuwe oefeningen, nieuwe uitdagingen. Leiding geven, administratie, overleg komen daar nog bij. In het zorglandschap van Ootmarsum en omgeving zijn de lijnen kort, maar dat vergt wel het nodige overleg om het zover te krijgen. Ik heb gewoon een hele mooie baan en thuis word ik hartverwarmend gesteund door mijn partner Ans Damhuis."

De Visscher werkt goed samen met haar collega's. "Mooi dat we het samen doen. Natuurlijk heb ik de eindverantwoordelijkheid, maar dat gaat altijd in overleg. Ik ben heel blij dat we opgegaan zijn in FYON. Alle collega's mochten blijven en dus kunnen onze patiënten behandeld worden door de hen bekende therapeuten. Met deze invulling, deze structuur en vooral de continuïteit ben ik heel erg blij," benadrukt Ans de Visscher dat ze met een gerust hart de deur van de fysiotherapie achter zich dicht kan doen.

De Visscher is in Ootmarsum nog niet uit beeld, want stilzitten aat ze zeker niet doen. "De deur van de fysiotherapeut sluit ik, maar dat opent misschien wel weer andere deuren om aan nieuwe avonturen, ook met mijn partner, te beginnen. Geen afscheid en dag maar tot ziens met dank en een grote glimlach," besluit Ans de Visscher.

Op 3 oktober was haar laatste werkdag. Op 11 oktober kunnen de mensen haar uitzwaaien tijdens een bijeenkomst in Gasterij Oatmössche van 15.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten