dav
dav (Foto: )

Meike Heideman uit Oldenzaal: Beste verslag

Oldenzaal – Meike Heideman uit Oldenzaal heeft de gouden vlam in ontvangst genomen voor het beste chemische afstudeerverslag op het MBO. Ze heeft de opleiding Operator C gevolgd bij ROC van Twente en het onderzoek uitgevoerd bij Chamlon in Ootmarsum, producent van schoonmaakdoeken en zemen. Deze eerste prijs bestaat uit een bedrag van 1000 euro.

Ze onderzocht een vervanger voor het ongezonde ingrediënt dat nu wordt gebruikt voor schoonmaakdoeken. Na literatuuronderzoek voerde ze proeven op laboratiumschaal uit. Dat leverde mooie resultaten op: dankzij haar alternatief kan de veiligheid van de werknemers gewaarborgd worden.

Volgens de jury blinkt Meike uit in haar heldere, overzichtelijke verslag. "Ze stijgt met haar resultaat uit boven de verwachtingen van een mbo-student en is een ware ambassadrice voor de gouden vlam," aldus de jury.
Een gedeelde tweede plaats (250 euro) was er voor Babet Segerink uit Oldenzaal, zij heeft de opleiding Chemisch-fysisch analist gevolgd. Babet heeft haar onderzoek uitgevoerd bij Nanomi in Oldenzaal.
Babet deed onderzoek naar een methode waarbij je de afgifte van een langwerkend medicijn kunt volgen zonder dat je testpersonen of testdieren nodig hebt.

Meer berichten