De Oldenzaalse jeugd leeft zich jaarlijks uit op de Oldenzaalse ijsbaan.
De Oldenzaalse jeugd leeft zich jaarlijks uit op de Oldenzaalse ijsbaan. (Foto: Kitty de Bot)

Oldenzaal kan zich weer opmaken voor ijspret

Oldenzaal mag zich weer opmaken voor een heleboel ijsplezier. Ook dit jaar keert de ijsbaan weer terug naar de Boeskoolstad. De organisatie is dit jaar in handen van oud-leden van serviceclub Junior Chamber International (in de volksmond nog altijd Junior Kamer Oldenzaal geheten), waar de organisatie in de voorgaande jaren in handen was van de reguliere leden.

Oldenzaal - Voor het tweede jaar op rij 'landt' de ijsbaan op het Plechelmusplein. Volgens voorzitter van JCI in 2018, Laurens Oude Elberink, kan het Plechelmusplein gezien worden als de nieuwe vaste locatie van de ijsbaan. "Dit is het tweede jaar op rij dat de ijsbaan naar het Plechelmusplein komt en ik voorzie dat we hier ook de komende jaren zullen blijven. De gemeente wil stimuleren dat er op dit plein meer te doen is rond deze tijd en we zitten hier de marktkooplieden van de Groote Markt ook niet in de weg."

Projecten

Oude Elberink vervolgt: "Vijf jaar geleden hebben we de ijsbaan opgezet en drie jaar lang namen we de organisatie voor onze rekening maar nu is het de beurt aan de oud-leden. "We gaan ons als JCI nu richten op andere projecten die minder routinematig zijn. Wel houden we ruggespraak met de oud-leden."

Kroegen

Oude Elberink vindt het belangrijk dat de ijsbaan behouden blijft voor de Oldenzaalse jeugd. "Daarvoor is het ook bedoeld. Het is misschien gezelliger om op de Groote Markt te zitten, vlakbij de kroegen, maar uiteindelijk is de locatie van ondergeschikt belang."

Vandaag om middernacht kiest JCI in besloten kring haar nieuwe voorzitter. "We hebben om redenen waar ik verder niet op in wil gaan, het een tijdje moeten moeten doen met onze vicevoorzitter. Maar het is allemaal goed gegaan."

In 2015 bouwde Junior Kamer Oldenzaal voor het eerst een ijsbaan in de binnenstad van Oldenzaal om de jeugd een maand lang te kunnen laten schaatsen.

IJspret

De IJsbaan is geopend van zaterdag 30 november tot en met zondag 29 december. Vrij schaatsen kan elke schooldag van 14.30 tot 17.30 uur met uitzondering van donderdag 19 december, dan sluit de ijsbaan om 17.00 uur. In het weekend en de vakantie gelden de tijden: 10.00 tot 17.30 uur. Eerste Kerstdag is de ijsbaan gesloten.

Meer berichten