projectkoor Canticum Novum
projectkoor Canticum Novum (Foto: Gerrit-Jan Zigteman)

Jubel & Jammer in de Stiftskerk

Weerselo - Projectkoor Canticum Novum uit Nijverdal geeft op zondag 24 november om 15.30 uur een concert in de Stiftskerk.

In 'Jubel & Jammer' brengt het koor een vocaal programma rond aanbidding, dankbaarheid en verlies met muziek van Byrd, Weelkes, Schein en Schütz. De entree is 12,50 euro.

Wat is de overeenkomst tussen de twee Engelse en twee Duitse componisten van dit concert? Behalve dat ze in dezelfde periode leefden, schreven ze alle vier een Magnificat.

Nu was dat als je muziek schreef voor de kerk een jaarlijkse routine aan het begin van de Advent. Het Magnificat is de lofzang van Maria, die gehoord heeft dat ze een bijzonder kind ter wereld zal brengen: Jezus, Zoon van de Allerhoogste. Dan wil je het wel uitjubelen van geluk en dankbaarheid.

In schril contrast hiermee staat de muziek van de jammerende koning David die te horen krijgt dat zijn zoon is omgekomen. Samen met een Ave Verum Corpus en twee psalmen over dankbaarheid en vertrouwen vormt het een compleet programma vol Jubel en Jammer.

Meer berichten