Foto: Foto:

De Siepelsaegh zoekt het licht

Als we zoeken naar licht in de duisternis, dan lijkt dat er toch te komen op de Dusinksweg. Bij de aftakkingen naar de Alleeweg en de Steenmatenweg/Timmusweg zijn inmiddels lantaarnpalen geplaatst. Ze branden nog niet, maar dat is vermoedelijk een kwestie van tijd. De verwachting is dat met kerst ook hier het licht ontbrandt en dat de ster van de Dusinksweg in al haar glorie schijnt. Wethouder Blokhuis lijkt de wijze uit het Oosten te worden, die ons het licht komt brengen en dat past natuurlijk heel goed in deze periode richting kerst.

Licht wordt het volop in Ootmarsum als de ondernemers de Siepelstad laten schitteren. Twee koopavonden met een prachtige invulling en alle reden om massaal als inwoners naar de binnenstad te trekken. Op zoek naar het licht. Dat is heel iets anders dan altijd maar op zoek te zijn naar commentaar en kritiek. Dus mensen, geniet van het 'schitterende' stadje op 29 november en 20 december. Weer een hele mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten maar niet te vergelijken met het massale van de Koale Karmis. Gewoon, heel intiem, kleinschalig, zoals we dat in Ootmarsum ook wel heel graag willen. Ons kent ons, maar ook met de ruimte voor buitenstaanders, die zich graag willen opwarmen aan het stralende van ons plaatsje. Stralen doet het uiteraard niet overal, maar we kunnen er wel naar streven met elkaar.

Een streven hebben Robert ter Horst en Nick Keupink ook, voor wat betreft hun mening over stikstofuitstoot, wel of niet bescherming van boeren en vooral het behoud van de natuur. De inhoud van de discussie bij deze beide personen is vanuit een geheel andere invalshoek. Het is mooi om de meningen van beide heren te volgen. Allebei hun eigen verhaal, maar wel met respect voor elkaar. Robert als de pleitbezorger voor de boeren, terwijl Nick de natuur een handje wil helpen. Is het mogelijk om daar een goede modus in te vinden?

Voorzitter René van Kuilenburg zocht ook naar een goede modus toen hij, samen met zijn dochter Noor, terugreed naar Ootmarsum. Op een zesbaansweg kwam een klein autootje met een grote forse vrouw, stil te staan. Dat alles in het midden van de weg, al is dat op een zesstrokerige autoweg niet helemaal het centrum. René zette zijn auto pal achter de kar met pech en liet zijn alarmlichten knipperen dat het een lieve lust was. Gelukkig was het een redelijk vroege zaterdagochtend, niet heel erg druk en stopten andere auto's op de naastgelegen banen ook. De voorzitter van Set-up gaf het stuur van het kleine autootje een draai en drukte (zonder de vrouw aan boord) het ding naar de kant. Net op tijd sprong de dame toch nog in haar autootje en voorkwam zo een 'botsing' met de vangrail. Ondertussen kwam het verkeer weer op gang maar moest René nog naar zijn auto. Deze stond, inclusief dochter, nog ergens 'midden' op de rijbaan. En dan moet je oversteken. Het is gelukkig gelukt, want de Van Kuilenburgs waren mooi op tijd in de Schalm, waar dochter Noortje ook nog eens het kampioenschap pakte met meisjes A1 van Springendal Set-Up'65. De A1 of andere snelweg overleefd en met A1 kampioen worden, wat wil je nog meer op een 'gewone' zaterdag? In elk geval dan niet meer snel weg!

Meer berichten