Marnix, Ben en Dieuwke maakten er een heel leuke finaledag van in Amsterdam.
Marnix, Ben en Dieuwke maakten er een heel leuke finaledag van in Amsterdam. (Foto: )

Plusklas Nutsschool hoort bij slimste tien van het land

Oldenzaal – De leerlingen uit de plusgroep van groep 8 van de Nutsschool zijn negende geworden in de landelijke finale van de SlimmerIQuiz.

In deze quiz van Mensa (vereniging voor hoogbegaafden) wordt niet alleen gekeken naar wat de leerlingen weten, maar vooral hoe ze het op creatieve wijze kunt toepassen.

Het was een spannende landelijke finale. De winnaars van de regionale voorrondes uit het hele land gingen in de Lutherse kerk in Amsterdam de strijd aan om te kijken wie het slimste team op de been kon brengen.

Het team van de Nutsschool bestond uit Dieuwke Postma, Marnix Boerrigter en Ben van der Waart. Na een enerverende ochtend, die afgesloten werd met een gastcollege over restauratie van schilderijen, volgde de prijsuitreiking.

"Ons team werd negende. We zijn best tevreden met een notering in de landelijke top 10. Leuk voor de kinderen om op zo'n manier creatief met je brein bezig te mogen zijn," aldus leerkracht van de plusgroepen Paul Jonge Poerink, die daarna met de kids naar NEMO ging.

Meer berichten