Welke hoort nou bij wie? Maar uiteindelijk komen ze allemaal weer bij de goede baas terecht.
Welke hoort nou bij wie? Maar uiteindelijk komen ze allemaal weer bij de goede baas terecht. (Foto: )

Alle Twentse Berner Sennen verzamelen op het Hulsbeek

Het wordt een geblaf van jewelste: op zondag 1 december is het weer tijd voor de Twentse Berner Sennenwandeling. De twaalfde editie alweer en elk jaar vinden niet alleen de honden het leuk om elkaar te ontmoeten, maar de baasjes net zo goed. Zij delen dan volop ervaringen met elkaar.

Oldenzaal – Zoals elk jaar wordt weer een route uitgezet op het Hulsbeek, speciaal voor de Twentse Berner Sennenwandeling. De start is bij café restaurant Siemerink aan de Reininksweg 3.
Voor jonge berners en voor berners die fysiek niet (meer) zo sterk zijn is er een korte wandeling uitgezet. De overige berners kunnen deelnemen aan de lange wandeling van 7,5 kilometer. Om 11.00 uur vertrekken alle berners gelijktijdig vanuit Siemerink. Onderweg zal de groep zich in tweeën splitsen. Na afloop ontmoeten de honden en de baasjes elkaar weer bij Siemerink.

Er is ook een aanvullend programma waarin dierenarts Van Zuijlen een lezing geeft over de gezondheid van berner sennen. Ook is er een dierenfysiotherapeut present. Een trimster vertelt bovendien over het verzorgen van de vacht.

Meedoen aan het programma is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan via twentsebernersennenwandeling@gmail.com.

facebook.com/TwentseBernerSennenWandeling

Meer berichten