De Grote Haay speelt De vriendelijke draak (4+). Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. (foto: Menno Boersma)
De Grote Haay speelt De vriendelijke draak (4+). Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. (foto: Menno Boersma) (Foto: Menno Boersma)

Een draak van niks in stadstheater De Bond

De voorstelling De vriendelijke draak maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Als artistiek leider van het gezelschap De Grote Haay brengt Mark deze familievoorstelling weer naar de theaters. De Grote Haay probeert de wereld een beetje mooier te denken met hun activiteiten.

Oldenzaal De Vriendelijke Draak is een voorstelling over vriendschap en dat iets niet altijd is zoals het lijkt. Een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Teun, de zoon van burgemeester Frits, woont in het dorpje Zozaai. Een vredig, maar saai dorp waar nooit iets gebeurt. Maar op een dag worden er vreemde en onbegrijpelijke sporen gevonden. Teun, die erg houdt van boeken die over draken en ridders gaan, weet de dorpelingen te vertellen dat deze sporen van een draak zijn! Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Teun is heel erg dapper en gaat op zoek naar de draak en wanneer hij deze ontmoet blijkt deze helemaal niet zo verschrikkelijk eng te zijn als iedereen beweert... Want hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak?

Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder. En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? Teun verwijt de draak dat hij een draak van niks is: hij heeft geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Wat is hij nou voor een draak?

Volgens Musicalworld druipt de creativiteit ervan af: met grappige oplossingen qua decor, met leuke grappen en toch ook voor de jongere bezoekers een spannend verhaal. Bijzonder is de afsluiting van de voorstelling, waar de draak wordt ontgriezeld.

Kaarten reserveren

De voorstelling De vriendelijke draak van De Grote Haay is te bezoeken op zondag 29 december om 15.00 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via stadstheaterdebond.nl of bij de theaterkassa: 0541 53 63 00.

De voorstelling vindt plaats in de Kerstvakantie en is volgens de goedheiligman een passend cadeau voor in de schoen of de zak van Sinterklaas.

Meer berichten