Foto: Hans van Oosterhoudt

Oldenzaalse SintBox deelt uit dankzij gulle gevers

Oldenzaal - Pakjesavond voor kinderen van ouders die niet de financiële mogelijkheden hebben om een cadeautje te kopen: er zit een verlanglijstje in de schoen, maar er is geen geld voor een cadeau. Een lastige tijd. In Oldenzaal verzorgt de werkgroep van de Verjaardagsbox al jaren een Sintbox voor de gezinnen die het zwaar hebben. Elk jaar zit er allerlei lekkers in deze box met daarbij een gezelschapsspel.

Dit jaar ziet de Sintbox er anders uit. Voor ieder kind dat ingeschreven staat bij de Verjaardagsbox is er een cadeaubon beschikbaar. Zo kunnen ouders zelf kiezen wat zij van het verlanglijstje voor hun kind willen kopen. Zo kan pakjesavond, net zoals bij alle kinderen, gewoon gevierd worden. De pieten stoppen dit presentje hoogstpersoonlijk bij elk gezin door de brievenbus.

De Sintbox kan alleen bestaan uit giften van de Oldenzaalse samenleving, net als de Verjaardagsbox. "Gelukkig zijn er veel gulle gevers, daar zijn we zeer dankbaar voor," aldus de werkgroep. "Maar wat er in gaat, gaat er ook weer uit. We helpen inmiddels bijna vierhonderd kinderen, dus elk jaar gaat de pot ook weer leeg. Mocht u ons willen steunen? Dan horen wij dit graag."

De werkgroep is te bereiken via 0541 571414 en info@verjaardagsbox-oldenzaal.nl.

Meer berichten