Logo noordoosttwente.nl


Siepelsaegh

  Column

Het is een mooie gezegde: Soms zit het mee, soms zit het tegen. Afgelopen zondag zat het mee in Ootmarsum, want na het middaguur klaarde de lucht op, en daarmee klaarde ook het humeur op van de organisatoren van het Twents Kleinkunstfestival en het inhaalconcert van de harmonie. Ook klaarde Raymond Dral een lastige klus.

Het zijn van die zondagen waarop je geniet dat je een Siepel bent. Het werd een druilerig begin, maar op het moment dat de geplande evenementen van start gingen, was er sprake van een steeds meer gebroken lucht. De zon kwam tevoorschijn, de jas of het vest kon uit. Op de Markt en in het decor van het Openluchtmuseum werd het puur genieten van muziek en Twentse voordrachten. Een beetje jammer dat deze twee evenementen elkaar kruisten, menigeen had ze graag beide bezocht. De één in het druk bezochte binnenstadje, de ander op het gezellige Commanderieplein. Misschien is er een leuke Twentse voordracht over 'oawerlegg'n' te bedenken? Het duurt trouwens ook niet lang meer of het Commanderieplein krijgt naast het openluchtmuseum de beschikking over een tweede historische toonzaal. Wie Hans Heupink kent kan begrijpen dat het een tabaksmuseum wordt. De eerste rookwolkjes zijn inmiddels opgestegen en dus duurt het vast niet lang meer of we kunnen het vreugdevuurtje van een nieuw museum vol met tabak aansteken. Succes Hans, maak er (weer) wat moois van! Misschien is er in dat museum ook wel plaats voor Ootmarsumse relikwieën als het bekende vaandel en maquettes, die de prachtige historie van Ootmarsum een gezicht geven. Pakweg de helft van de bibliotheek gaat dicht en dus komt er het nodige materiaal vrij dat 'we' absoluut niet in handen van ambtenaren moeten laten vallen, die onwetend zijn en geen enkele binding hebben met ons stadje.
De werkgroep die bezig is met de renovatie van het Populierenpark tegenover de basisschool, heeft wel veel binding met Ootmarsum. Helaas is er nog steeds geen passende naam gevonden voor dit park, dat letterlijk en figuurlijk op de schop gaat. Pluk van de Petteflet ging regelmatig naar de Torteltuin, een mogelijkheid, maar een win-winhof(f), zorgt voor een win-win situatie. Er zijn vast betere namen te verzinnen en die kunnen nog het hele jaar worden aangeleverd. Pas in het voorjaar van 2018 wordt het park officieel geopend. Los van de naam, het wordt vast een prachtig stukje Ootmarsum.

Ook buiten ons stadje is het prachtig en dus begint Annette Brunninkhuis met een natuurboerderij op het Springendal. Met spelt, haver, gerst en Lakenvelders wil ze een idealistische nieuwe economie en dat alles in een prachtige authentieke omgeving waar de tijd eigenlijk stil moet staan. Bij KOSC staat de tijd niet stil. Zes gevestigde namen namen afscheid, maar de nieuwe aanwas staat gelukkig al te trappelen. Dus nooit wanhopen, maar altijd kijken naar de dingen die goed zijn voor de toekomst.

Harm Bossink heeft zijn kicksen in de trofeeënkast gezet en die komen er pas uit als een andere KOSC speler meer dan 191 keer gescoord heeft. Raymond Dral heeft als marinier een bewogen verleden, maar wilde graag het beste geven voor een goed doel om de toekomst een kans te geven. Met nog drie oud mariniers roeide hij de Waddenzee over tot aan het Duitse Wilhelmshaven.

reageer als eerste
Meer berichten