Logo noordoosttwente.nl


Sempre Crescendo geeft donderdag een buurtconcert op het Raadhuisplein voor de Protestantse kerk in Losser.
Sempre Crescendo geeft donderdag een buurtconcert op het Raadhuisplein voor de Protestantse kerk in Losser.

De agenda: wat is er deze week te doen?

  Cultuur

NO-TWENTE - Wat is er deze week zoal te doen in Noordoost-Twente?

Woensdag 12 juli

9.00 - 11.00 Hulsbeek wandeling: De ronde start bij het plein van winkelcentrum De Thij en gaat door de natuur van het Hulsbeek. De lengte is tussen de 6 en 9 kilometer

14.30 - 16.30 Zwemfun: Impuls biedt in samenwerking met zwembad Vondersweijde in Oldenzaal zwemfun aan voor kinderen die op de basisschool zitten en een zwemdiploma hebben Voor 1 euro waterpret. Vandaag is de laatste zwemfundag.

19.00 - 21.30 Wandeling akkerkruiden: Nieuwsgierig naar de bloemrijke akkers in het Dal van de Eendenbeek? Ga mee met de wandeling akkerkruiden en geniet van de geuren en kleuren. Onderweg vertelt de gids van Landschap Overijssel alles over het belang van deze akkers. Startlocatie is Infocentrum IJs & Es aan de Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier is ook parkeergelegenheid. De bijdrage aan de activiteiten is 3 euro per persoon en kinderen betalen 1,50 euro.

21.30 Zomerse sterrenkijkavonden: Elke woensdag en zaterdag tot en met 30 augustus is het sterren kijken bij sterrenwacht Cosmos in Lattrop. Er gelden normale entreeprijzen. Aanmelden is niet nodig.

Donderdag 13 juli

19.00 Concert Sempre Crescendo: Concertvereniging Sempre Crescendo geeft een buurtconcert op het Raadhuisplein voor de Protestantse kerk in Losser. Om 19.00 uur gaat het Jong Talent Losser beginnen. Zij brengen vier werkjes ten gehore brengen. Na een korte pauze zullen de jonge muzikantjes plaats maken voor Het Orkest.

Hellehondsdagen: De Lutte viert vanaf vandaag tot en met zondag vier dagen feest tijdens de Hellehondsdagen. Elke dag is er een flink programma dat vanavond om 20.30 uur met de beachparty begint. Verder wordt het onder meer sportief met een heuse mountainbikewedstrijd.

Zaterdag 14 juli

8.30 Weerselose Markt: Niet vergeten: elke zaterdagochtend vindt de Weerselose Markt plaats. Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen de bezoekers met een keur aan artikelen. De markt vindt ook elke tweede zondagmiddag van de maand plaats. En voor de entree hoef je het niet te laten. Die is een euro.

17.00 Dorpsloop: De Dorpsloop in De Lutte is een sportief hardloopevenement dat tijdens de Hellehondsdagen wordt gehouden. Er is een De Bambiniloop en lopen van 2,5, 5 en 10 kilometer. Dorpshoes Erve Boerrigter staat centraal.

20.00 Die Amigos: In openluchttheater Brilmansdennen in Losser treedt Die Amigos op. Vanaf hun grote internationale doorbraak een aantal jaar geleden, zijn de beide broers uit de Duitse deelstaat Hessen niet meer weg te denken uit de schlager- en volkstümliche hitparades. Het duo heeft miljoenen albums verkocht.

19.30 - 21.15 De Verjoardag van St. Plechelmus: Vandaag en morgen (vanaf 10.00 uur) wordt 1063 jaar St. Plechelmus Basiliek in Oldenzaal gevierd. Vanavond is er een klassiek concert in de basiliek en aansluitend buiten live muziek. Op zondag is de heilige mis gevolgd door historische processie. Alles is gratis toegankelijk. De hele zaterdagavond kan men (zowel binnen als buiten de basiliek) theater en acts verwachten. De horeca is in eigen beheer om de kosten te drukken: een biertje kost 2 en wijn 3 euro.

Zondag 16 juli

8.00 Hellehondwandeling: In het centrum van De Lutte vindt de Hellehondwandeling plaats tijdens de Hellehondsdagen. Het is een wandeling van ongeveer 6 kilometer. Het initiatief is van de afdeling Sportief Wandelen van de Loopgroep De Lutte. Aansluitend aan de wandeling kunnen de wandelaars eventueel genieten van een ontbijtje op het terras van 't Theeluttke. Deelname aan de wandeling is gratis. Voor het ontbijt betaalt men 5 euro.

10.00 - 16.00 Proef en geniet: Kom proeven en genieten bij de Appelhof voor Erve Boerrigter in De Lutte van Arabische hapjes, hamburgers, wijn en sigaren. Er is een kledingtruck, Suus' fotojop en de Blije naald. Ook aan de kleine genieters is gedacht met onder meer popcorn, suikerspin en een activiteit.

11.00 Ervaar Arboretum Poort Bulten: Natuurmonumenten wil zoveel mogelijk mensen het Arboretum Poort Bulten in De Lutte laten beleven en ze vertellen er alles over tijdens hun excursies. ''Wandel mee met hun gids en ervaar de stilte en rust in dit park. Probeer de ijsvogel te spotten vanuit de vogelkijkhut en verbaas je over de gigantische omvang van de mammoetboom. Niet alleen de flora en fauna zijn bijzonder maar zeker ook het verhaal dat zich hier honderd jaar geleden afspeelde bij de aanleg van dit park'', aldus Natuurmonumenten. De wandeling duurt een tot anderhalf uur.

Woensdag 19 juli

19.00 FC Twente tegen Everton: FC Twente speelt tegen het Engelse Everton. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van SV De Lutte. De selectie van Everton verblijft in Landhuishotel De Bloemenbeek. Everton wordt getraind door Ronald Koeman.

Deze agenda komt tot stand in samenwerking met de VVV's Oldenzaal, Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser. Lezers kunnen ook een agendabericht aanleveren via noordoosttwente.nl en nieuwedinkellander.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten