Logo noordoosttwente.nl


Spiritueel wandelen over Hilligenpad op vrijdag de 13e

  Cultuur

Landschap Overijssel verzorgt op vrijdag 13 oktober in samenwerking met voormalig retraitehuis De Zwanenhof een 'Spirit of nature' -wandeling tussen Hof Espelo bij Enschede en Oldenzaal. De route volgt een deel van het Hilligenpad; een gemarkeerd pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen. Een moderne pelgrimswandeling voor mensen die Santiago net iets te ver vinden.

Enschede - Tijdens een 'Spirit of nature'-wandeling zet je je zintuigen op scherp onder begeleiding van een gids, opgeleid aan het NatuurCollege van Irene van Lippe-Biesterveld. Horen, zien, ruiken, voelen en proeven staan centraal en je wordt uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Al wandelend hoort je hoe de bladeren ritselen, hoe zacht het mos voelt onder je voeten en je ruikt hoe het seizoen haar entree maakt. Als je wilt, kun je bovendien onderzoeken hoe jouw voelsprieten reageren op plekken waar oud volksgeloof en devotie nog zichtbaar en tastbaar zijn.

Programma en aanmelden

Startpunt is voormalig retraitehuis De Zwanenhof aan de Retraitehuisweg 4 in Zenderen. De route - rond Ootmarsum - wordt gelopen aan de hand van gidsen Gé Westgeest en Jaap Bont. Kosten: 29,50 euro, inclusief haal- en brengservice, lunchpakket en koffie/thee bij vertrek. Om 9.30 uur is het verzamelen met koffie/thee en krentewegge, om 10.00 uur is het vertrek naar de startlocatie tussen 16.00 en 17.00 is de terugkomst op De Zwanenhof.

Aanmelden kan via: acco@zwanenhof.nl. Het boek met de 5-daagse route 'Het Hilligenpad, Zwerven door Twente' is o.a. verkrijgbaar via www.hilligenpad.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox