WG Oldenzaal vraagt zich af: 'Willen we samenwerken met deze zorgorganisaties?'

  Politiek

WG Oldenzaal vraagt de aandacht van het college voor de aanbesteding zorg van Samen 14. De activiteiten van twee zorgorganisaties worden onderzocht op onregelmatigheden.

Oldenzaal – Er zijn twaalf gemeenten aangesloten bij Samen 14. De gemeenten Almelo en Hof van Twente hebben onlangs strengere richtlijnen vastgesteld om gesol met zorggeld te voorkomen. Daarom nemen beide gemeentes geen zorg af van zorgorganisaties Victorie en Take Care.

"Nu blijkt echter dat Samen 14 de komende jaren wél in zee gaat met beide organisaties waar op z'n zachtst gezegd twijfels zijn," aldus de WG. "Tegen Victorie loopt een onderzoek door de sociale recherche. Het lijkt er op dat van de jaaromzet van 6,1 ton een derde deel naar twee directieleden gaat. Take Care kwam in het nieuws omdat er berichten zijn dat hier ruim 55 procent winst was gemaakt. De fractie van de WG wil niet op de stoel van een rechter of een sociaal rechercheur gaan zitten. Wel is het de taak van een gemeenteraad om er op toe te zien dat gelden daar terecht komen waar zij voor zijn bestemd."

WG wil weten of Oldenzaal diensten afneemt van de zorginstellingen en of Samen 14 het toekenningsbesluit alsnog kan heroverwegen. WG wil zorggelden alleen inzetten voor mensen voor wie de gelden bestemd zijn, zonder exorbitante fees en winstuitkeringen.

Meer berichten