CDA'ers vegen hoge OZB buurthuizen van tafel

  Politiek

Dankzij het gezamenlijk optrekken van CDA politici in Tubbergen en de Tweede Kamer is het deze week mogelijk geworden voor gemeenten om de OZB belasting voor buurthuizen, sportclubs en verenigingen te verlagen.

NOTwente - Kamerlid Pieter Omtzigt legt uit: "Tijdens een eerder bezoek aan Tubbergen werd het probleem van de hoge OZB aan de orde gesteld. Met het nieuwe belastingplan hebben we een wetswijziging doorgevoerd die het mogelijk maakt dat gemeenten voor bijvoorbeeld buurthuizen of de blokhut van de scouting in plaats van het hoge zakelijke OZB-tarief het lagere particuliere tarief gaan berekenen."

Al meerdere CDA-gemeenteraadsfracties in Overijssel hebben aan hun colleges gevraagd dit daadwerkelijk te doen. CDA-partijleider Sybrand Buma: "Wat de gemeenschap in Tubbergen samen weet te bouwen vind ik echt ongelofelijk. Door de korte lijnen binnen het CDA en het initiatief uit Tubbergen hebben we kunnen zorgen dat de OZB-belasting voor verenigingen, buurthuizen en sportclubs naar beneden kan."

Tubbergse MFA-beheerder Frank Oude Breuil: "Wij hebben beperkte inkomsten en het is zuur als het geld dat binnenkomt voor het grootste deel aan de belasting wordt betaald en niet gebruikt kan worden voor activiteiten waar de gemeenschap iets aan heeft."

Meer berichten