Rutten fractievoorzitter CDA Overijssel

  Politiek

Agelo - De Statenfractie van het CDA heeft Bouwien Rutten gekozen als fractievoorzitter.

Rutten, woonachtig in Agelo, leidt vanaf nu de negenkoppige fractie. Daarnaast is ze het aanspreekpunt voor de andere partijen, lid van het presidium en voert ze het woord tijdens debatten in de Staten.

Rutten is vereerd met het voorzitterschap: "Ik vind dat wij als volksvertegenwoordigers de belangrijke taak hebben te luisteren naar onze inwoners en dat wat wij horen, vertalen naar concrete acties. Dat kunnen we als middenpartij als geen ander. We hebben een mooie fractie, een echt team. Samen met hen wil ik werken aan een stevige basis waarin je niet om het CDA heen kan. Nu én de aankomende jaren niet."

Eddy van Hijum, tot nu toe fractievoorzitter maar ook kandidaat-gedeputeerde in het nieuw te vormen college, is erg te spreken over de keuze voor Rutten: "Ik draag het fractievoorzitterschap vol vertrouwen over. Ik heb haar leren kennen als een bevlogen Statenlid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met de andere fractieleden zal zij het CDA in de Staten een herkenbaar gezicht geven."

Meer berichten