Logo noordoosttwente.nl


PS Design Fotografie

Oldenzaalse leerlingen aan start Halve Marathon

  Sport

De jongste deelnemers van de Halve Marathon Oldenzaal staan zondag goed voorbereid aan de start.

Oldenzaal – De Halve Marathon Oldenzaal gaat zondag 8 oktober van start. De wedstrijd kent naast de halve marathon diverse kortere afstanden. Zo kan iedereen meedoen: jong en oud, beginners en ervaren lopers.
Veel kinderen doen mee aan de scholierenloop. Scholieren tot en met groep 5 lopen starten 13.45 uur, groepen 6 tot en met 8 beginnen om 14.05 uur aan de 1 en 2 kilometer.

Om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden zijn op bijna alle scholen hardloopclinics gegeven. Op de Bongerd bijvoorbeeld, waar Wendy Wegdam en Rian van de Weg van LAAC Twente de clinics coördineren. Vorig jaar was de introductie van de clinics; drie dagen lang zeven gymlessen per dag. "Elke les was iedereen erg enthousiast. Vandaar dat we dit jaar weer clinics mochten verzorgen," aldus de trainsters. "Wat een energie, snelheid en enthousiasme. Mooi om te constateren dat sommige hun tijd in vergelijking met vorig jaar hadden verbroken. Menig persoonlijk record werd genoteerd."

Veel kinderen hebben zich al aangemeld voor de scholierenloop. Ook meedoen? De na-inschrijving is op zaterdag 7 oktober van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag 8 oktober tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd op het gemeentehuis.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox