Herman Snoeijink krijgt een expositie in Hennie Kuiper Native over zijn omvangrijke amateurwielrencarrière. Foto: Renier van Willigen/Tubantia
Herman Snoeijink krijgt een expositie in Hennie Kuiper Native over zijn omvangrijke amateurwielrencarrière. Foto: Renier van Willigen/Tubantia (Foto: Reinier van Willigen/Tubantia)

Herman Snoeijink krijgt wielerexpositie op erve Kuiper

  Sport

Denekamp - Herman Snoeijink is een van de succesvolste amateurwielrenners van Nederland. In januari 2018 is het 40 jaar geleden dat Snoeijink als amateur algemeen nationaal kampioen veldrijden werd en in september 2017 was het 50 jaar geleden dat hij zijn eerste officiële wedstrijd won in 's Heerenberg.

Op 9 januari wordt het startschot gegeven voor een expositie over zijn wielercarrière in Hennie Kuiper Native aan de Schotbroekweg 2 in Denekamp (Erve Kuiper).

Als lid van de OWC en RTC Twente boekte hij in zijn wielercarrière circa 365 overwinningen, in onder meer de Hel van Mergelland, Enschede-Münster, de Duitse semi-klassieker Syke-Okel-Syke, en de Ronde van Rheinland-Pfalz en laten we vooral niet de vele ereplaatsen vergeten op zijn specifieke terrein, het veldrijden en vier nationale titels op rij bij de amateurs. Hoog genoteerd bij Herman staat de Ronde van Overijssel. Met de handen in de lucht, juichend over de streep deed hij het twee keer, in 1978 en 1980. In 1990 won hij voor de tiende keer (elf keer officieus) de Meesterronde in zijn woonplaats Denekamp. In datzelfde jaar beëindigde hij zijn imposante loopbaan als renner en op 27 januari 1991 reed hij zijn afscheidswedstrijd. Hij bleef daarna altijd actief in de wielersport, zijn terrein. Bijna 8 jaar was hij daarna bondscoach van onder anderen de beloften, de dames en heren op de weg en de veldrijders. Het wielerteam Sunweb heeft begin dit jaar Snoeijink toegevoegd aan de technische staf.

De expositie is te bezoeken van woensdag 10 januari tot en met maandag 2 april (tweede Paasdag), op woensdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten