Foto: Jasper Schoonhoven

Oldenzaal gaat weer straatvolleyballen

  Sport

Het Straatvolleybaltoernooi in Oldenzaal beleeft op 7 juli een nieuwe editie. Er is ruimte voor vijftien teams, waarvan de helft al vergeven is.

Oldenzaal - Het straatvolleybaltoernooi heeft jarenlang op de agenda gestaan van volleybal minnend Oldenzaal. In 2011 was het voor de 31ste keer dat er om de eer, maar nog belangrijker, voor de gezelligheid werd gestreden door een veertigtal deelnemende straten uit Oldenzaal. Veel Oldenzalers waren van mening dat het zonde is dat dit toernooi is verdwenen van de agenda. Op initiatief van Bas de Leeuw, uitbater van Sportcafé de Kolk, zijn een paar volleyballiefhebbers erin geslaagd om dit sportieve evenement in 2015 weer op de kaart te zetten en nieuw leven in te blazen.

Het toernooi van afgelopen jaar was voor de deelnemende teams andermaal een succes, hoewel het aantal teams dat uiteindelijk meedeed wat tegenviel.
De organisatie hoopt nu op een volle bezetting.
Het toernooi is op zaterdag 7 juli. Meedoen kost 25 euro per team. Aanmelden kan tot 15 mei via info@sportcafedekolk.nl of persoonlijk bij Bas de Leeuw in het sportcafé.

Teams bestaan uit minimaal zes volleyballers, van wie minimaal twee dames en maximaal twee spelers die uitkomen in een bij de Nevobo aangesloten competitie. Het is ook mogelijk om een combinatie van twee straten te maken, als er in de eigen straat te weinig mensen zijn om mee te spelen.

Er wordt tijdens het Straatvolleybaltoernooi niet gestreden om een beker, maar de eerste drie prijzen bestaan uit een barbecuepakket voor het gehele team. Als een team niet in de prijzen valt, wordt de mogelijkheid geboden (tegen bijbetaling) om mee te doen met de barbecue.

Meer berichten