Alle 'bergen' van Twente liggen op de route van de Ronde van Overijssel; start en finish zijn in Rijssen.
Alle 'bergen' van Twente liggen op de route van de Ronde van Overijssel; start en finish zijn in Rijssen. (Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg)

24 nationaliteiten flitsen voorbij op de Tankenberg

  Sport

Een internationaal gezelschap van wielrenners trekt zaterdag 12 mei door Overijssel en doet ook Oldenzaal en Dinkelland aan.

NOTwente - Teams uit negen landen doen mee aan de Ronde van Overijssel en er zijn renners met 24 nationaliteiten vertegenwoordigd.

Eigenlijk zou Maarten de Jonge uit Oldenzaal ook meedoen, maar dat gaat niet door. Zijn Monkey Town Continental Team is niet in staat een team af te vaardigen als gevolg van een dubbel programma en een volle ziekenboeg.
Vervanger van het team wordt Team Gusto uit Bolivia.

Nog een bijzonder team op de voorlopige startlijst: het Massi-Kuwait Team uit Koeweit, bestaande uit een mix van Spanjaarden en Koeweiti.

Route

Voor wie de karavaan voorbij wil zien trekken: de route gaat ook door Noordoost-Twente. De start is in Rijssen, waarna de renners naar Enter, Bornerbroek en Zenderen (verwachte aankomsttijd 12.31 uur) fietsen en vervolgens naar Weerselo, Oldenzaal (12.58 uur), via de Tankenberg naar Rossum en Ootmarsum (13.26 uur op de Kuiperberg) richting Tubbergen, Geesteren, Westerhaar, Vriezenveen, Lemelerveld (14.33 uur op de Lemelerberg), Hellendoorn, Nijverdal, Holterberg en Markelo terug naar Rijssen, waar ze rond 16.00 uur verwacht worden.

De totale afstand is 199 kilometer en verwacht wordt dat de renners gemiddeld 43 kilometer per uur fietsen.

Meer berichten