Logo noordoosttwente.nl


Sjaak Sleiderink is een van de favorieten die komend weekend meedoet aan de Grote Prijs van Weerselo.
Sjaak Sleiderink is een van de favorieten die komend weekend meedoet aan de Grote Prijs van Weerselo. (Foto: )

Concours hippique Dalruiters met grote prijs van Weerselo

  Sport

De Dalruiters houden op zondag 8 juli weer hun concours hippique op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat. De prijzenpot is ook dit jaar weer goed gevuld. Daarnaast zijn ook weer vele ereprijzen te verdelen.

Weerselo - Om 9.00 uur begint de dressuur met twee proeven voor alle klassen. De Z-dressuur strijdt om de Dimension Dressuurbokaal, met als favorieten Britt Bente, Ilonka Paus, Marcelle Hesselink en Miranda van Willigen.
Om 9.00 uur wordt ook gestart met het springen in drie ringen.
Op het hoofdterrein wordt begonnen met klasse L-springen, namelijk een twee-fasenparcours en op het terrein ernaast een progressief parcours.
Voor de combinaties in klasse L-springen is er de mogelijkheid om na het parcours de watersloot te gaan springen.

Aansluitend op het hoofdterrein klasse M-springen met daar een extra ereprijs: een luchtballonvaart voor twee personen aangeboden door Albert Heijn Ootmarsum, voor de beste combinatie van klasse M-springen van het twee-fasenparcours.
Op terrein 2 wordt 's morgens begonnen met de klasse BB-springen. Dit is een rijstijlparcours op punten voor jonge paarden.

Aansluitend aan klasse BB-springen komt klasse B-springen met een rijstijlparcours en op het andere terrein een progressief parcours in actie.
Voor de beste combinaties in alle klassen is er een paardendeken als ereprijs

Grote prijs

Om ongeveer 14.30 uur begint voor klasse Z- en ZZ-springen de Grote Prijs van Weerselo op het hoofdterrein met een extra ereprijs van 250 euro en een grote beker, aangeboden door Gebr. Poppink en Wolbers RVS.
Onder de deelnemers veel regionale toppers zoals Willy van der Ham, Vasco Campana, Gerben Morsink, Rob Wiefferink, Tom Brinkman, Danny Schaper en Stijn Roelink.

Concours bezoeken

Het concours hippique van de organiserende Dalruiters is te bezoeken op zondag 8 juli aan de Haarstraat in Weerselo. Voor de kinderen is er een springkussen. De entree voor het concours is gratis.
Exacte aanvangstijden en meer informatie over de wedstrijden tijdens het concours zijn te vinden op de website www.dedalruiters.nl.

Meer berichten

Shopbox