Foto: Frank Roks/Organisatie Volksronde

Op de voorpagina: Tour de France kijken met Hennie Kuiper

  Sport

Denekamp – Hennie Kuiper nodigt alle wielerliefhebbers uit om Tour de France te komen kijken in zijn museum Hennie Kuiper Native.

Speciaal voor de bergetappes op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 27 juli worden grote beeldschermen geplaatst in het museum op Erve Kuiper in Denekamp. Kuiper is de commentator en als winnaar van de etappes naar Alpe d'Huez in 1977 én 1978 kan hij als geen ander de aanwezig wielerliefhebbers hierover informeren.

De etappes

In Hennie Kuiper Native worden drie etappes in de Tour de France live uitgezonden op grote beeldschermen. Het gaat om de bergetappes van 18 juli (Albertville naar La Rosière), op 19 juli van Bourg Saint Maurice naar Alpe d'Huez en op 27 juni de etappe in de Pyreneeën van Lourdes naar Laruns.

Fiets en trui van Jansen

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Jan Janssen de Tour won. Hennie Kuiper Native besteedt extra aandacht aan deze historische gebeurtenis en op 18, 19 en 27 juli zijn de fiets en de gele trui te zien waarmee Jansen in 1968 als winnaar in Parijs arriveerde. 

Iedereen die het wielrennen en vooral de Tour de France een warm hart toedraagt, is welkom. Hennie Kuiper zelf zal ook aanwezig zijn. Als winnaar van de etappe naar Alpe d' Huez in 1977 en 1978 kan hij als geen ander de verrichtingen van de tourrenners inschatten en de aanwezige wielerliefhebber hierover informeren. Publiek is aan de Schotbroekweg 2 in Noord Deurningen welkom vanaf het begin van de uitzending van de NOS. 

Toertocht vooraf

Het is ook mogelijk om de het live kijken te combineren met een toertocht vooraf. Wielrenners kunnen op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 27 juli om 12.00 uur vanaf Erve Kuiper meefietsen met Hennie Kuiper voor een tocht van 70-80 kilometer met 30 kilometer per uur als kruissnelheid. 
Meer informatie via info@ervekuiper.nl. 

Meer berichten