Foto: PSDesignfotografie

Jeugd doet gratis mee aan Halve Marathon Oldenzaal

  Sport

Voor de organisatie van de Halve Marathon Oldenzaal gaat dit jaar een grote wens in vervulling. Leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen kunnen op 7 oktober gratis meedoen.

Oldenzaal - Ze lopen geen halve marathon hoor. Nee, ze gaan voor de 1 of 2 kilometer. Het inschrijfgeld voor basisscholieren was altijd 3,25 euro per kind. Voor gezinnen met meerdere kinderen kan dat volgens organisator Huub van Langen een financiële drempel zijn. Dat is opgelost door Oldenzaalse bedrijven te benaderen.

Van Langen: "Elk jaar proberen we twee sponsoren te vinden die ieder goed zijn voor een 1500 euro. Voor dit jaar hebben we dat al afgetikt met Vernay Europa en Rabobank Twente-Oost. En voor 2019 hebben we ook twee toezeggingen."

Van Langen hoopt opnieuw 3000 tot 3500 lopers aan de start te krijgen. Aan de route van de halve marathon is niets veranderd. Die gaat door het landschap tussen Oldenzaal, De Lutte en Denekamp. Het situeren van de startvakken op de Groote Markt, met een apart vak voor wedstrijdlopers, recreanten en deelnemers aan de bedrijvenloop, is zo goed bevallen dat de lopers opnieuw daar worden weggeschoten.

Op zondag 7 oktober klinkt het startschot voor de 10 kilometer en halve marathon om 11.00 uur. Om 11.20 uur volgen de deelnemers aan de 5 kilometer en als laatste is het de beurt aan de kinderen die meedoen aan de loop over 1, 2 of 3 kilometer (13.45 uur).
 

Meer berichten