Knappe prestatie van Martijn Oonk die als eerste de finish op de Groote Markt bereikte. Daarmee won hij de 10 kilometer.
Knappe prestatie van Martijn Oonk die als eerste de finish op de Groote Markt bereikte. Daarmee won hij de 10 kilometer. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Halve Marathon Oldenzaal bleek prachtig én pittig

  Sport

Maar liefst 2600 deelnemers deden zondag mee aan de Halve Marathon Oldenzaal. Dat zijn er honderd meer dan vorig jaar. De hardlopers genoten onderweg van een prachtig parcours over de Oldenzaalse stuwwal, maar uitgebreid om daar naar te kijken, hadden ze niet.

Oldenzaal - Er moest immers hard gelopen worden. Voor Martijn Oonk (foto) resulteerde dat in de eerste plaats op de 10 kilometer. 36.02 deed hij over de afstand. Tim Loohuis werd eerste op de 5 kilometer (16.20) en Gerold Hartger mocht het koningsnummer de halve marathon op zijn naam schrijven. De hardloper uit Neuenhaus deed 1:12:41 over de halve marathon.
Veel bewondering was is er voor Ingrid Prigge (54), die de Halve Marathon Oldenzaal bij de vrouwen won. Ze loopt al jaren met de besten mee.

De deelnemers waren het er over eens dat het venijn van het parcours hem in de staart zat, aangezien er behoorlijk geklommen moest worden.

Het meeste applaus was echter voor de rennende kinderen. Zij konden kiezen uit afstanden van 1 en 2 kilometer en er werd heel fanatiek gestreden. Op de 1 kilometer kwam uiteindelijk Hugo Koop als eerste over de finish en op de 2 kilometer Joran Alberts.
Op de 3 kilometer waren het de middelbare scholieren die hun uiterste best deden. Daar was Twan Weghorst de snelste.

Meer berichten