Felicitaties aa het team van Topicus: de Oldenzaalse curlingcup gaat mee naar Deventer.
Felicitaties aa het team van Topicus: de Oldenzaalse curlingcup gaat mee naar Deventer. (Foto: )

Deventer bedrijf gaat er van door met de Oldenzaalse curlingcup

  Sport

Het team van Topicus won woensdagavond de Oldenzaalse Bedrijven Curlingcompetitie 2018. Tijdens een zeer drukbezochte en spannende curlingavond versloegen het bedrijf uit Deventer het Oldenzaalse bedrijf Kip Installatietechniek.

Oldenzaal - Precies honderd teams streden dit jaar mee om de Curling Cup 2018. Het curlingtoernooi is de financiële basis van de IJsbaan Oldenzaal.
"Het is geweldig om te zien dat het bedrijfsleven de ijsbaan zo goed ondersteunt," aldus voorzitter Justin Rudolf. "Dit is het vierde jaar van de ijsbaan en nog nooit deden zoveel teams mee met de Curlingcompetitie. Naast onze hoofdsponsoren Jumbo Kuipers en Hema Oldenzaal en tentsponsor Rabobank zorgt de competitie ervoor dat we de ijsbaan kunnen realiseren voor de Oldenzaalse jeugd."

De curlingcompetitie was direct een hit. Elk jaar groeide het aantal deelnemende teams. Dit jaar werd tien avonden lang gestreden om de dagwinst en woensdagavond mochten alle twintig finalisten aantreden voor de grote finale. Op een bomvolle ijsbaan werkten de finalisten een druk programma af wat uiteindelijk leidde tot de finale tussen Topicus en Kip Installatietechniek. Het Deventer bedrijf ging er met de hoofdprijs vandoor.

"Afgelopen jaar behaalde Topicus twee dagzeges, maar door ons eindejaarsfeest konden we niet deelnemen aan de finale", aldus teamcaptain Liesbeth Platvoet. "Dus dit jaar hebben we ons feest maar verplaatst zodat we toch mee konden doen. En we worden ook nog eens kampioen, geweldig. De beker gaat mee naar Deventer."
Er werd fanatiek gestreden door de deelnemers. Het was duidelijk dat er alleen finalisten deelnamen want het niveau was hoog. In soms meeslepende duels werd op het scherpst van de sneden gecurld, een genot voor het publiek.

28 december

Wil je nog komen schaatsen? Dat kan. De IJsbaan Oldenzaal staat nog tot en met 28 december naast de Plechelmusbasiliek. Het Bedrijven Curling toernooi is afgerond, nu staat alleen nog het Vriendentoernooi op het programma op 27 december.

Meer berichten