Foto:

Meiden Berghuizen en UD zijn sportief én betrokken

  Sport

Een hele belevenis voor zes meiden van de Oldenzaalse voetbalclub FC Berghuizen en een van UD Weerselo: zij speelden het FC Twentecuptoernooi op de grasmat van de Grolsch Veste.

NOTwente – De meiden moesten punten verzamelen om zich te kwalificeren. De punten konden verdiend worden door zich maatschappelijk in te zetten en buurtbijdragen te doen. Zo heeft het team dozen beschilderd voor de verjaardagsbox en gewandeld met ouderen van verzorgingshuis Scholtenhof. Ook konden punten worden verdiend met oefenwedstrijden en trainingen.

Het team kwam uiteindelijk samen met de andere finalist, FC Kip uit Enschede, uit de catacomben. Uit de speakers klonk You never walk Alone. De Oldenzaalse meiden gaven FC Kip een voetballesje en wonnen de finale met maar liefst 8-0. De FC Twentecup ging dus na een geweldige middag mee naar Oldenzaal. Jessy Remerink won de gouden schoen voor beste speelster.

Berghuizen is trots op deze meiden die zich naast hun geweldige sportieve prestatie ook maatschappelijk betrokken hebben getoond. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden door Scoren in de Wijk en via Impuls kunnen kinderen zich hiervoor opgeven. Het maatschappelijk gedeelte wordt samen met Impuls ingevuld.


Meer berichten