Elite, beloften en jeugd doet mee aan de Wielerronde van Oldenzaal die is verplaatst naar 30 juni. Foto: Kees Tetteroo
Elite, beloften en jeugd doet mee aan de Wielerronde van Oldenzaal die is verplaatst naar 30 juni. Foto: Kees Tetteroo (Foto: Kees Tetteroo)

Ronde van Oldenzaal niet meer na de Boeskool

  Sport

De Wielerronde van Oldenzaal was altijd de sportieve afsluiting van de Boeskool is Lös, maar dat gaat veranderen. De wielerronde wordt nu verreden op 30 juni.

Oldenzaal – Eind augustus een ronde organiseren is problematisch op de wielerkalender, legt de commissie uit. Vandaar dat wordt uitgeweken naar eind juni.

OWC houdt dus op 30 juni de Wielerronde van Oldenzaal, ook wel bekend als Jan van Schootronde. Vanaf 12.00 uur meten regionale renners in het centrum van Oldenzaal de krachten met elkaar.

Tussen de twee KNWU-wedstrijden door is er voor leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen van Oldenzaal, Rossum en De Lutte de gelegenheid te laten zien wie de nieuwe Tom Dumoulin of Mathieu van der Poel wordt. Voor hen houdt OWC met de KNWU een Dikke Bandenrace door de binnenstad. De beste rennertjes kunnen deelnemen aan het nationale kampioenschap Dikke Bandenrace.

Om 12.00 uur starten Nieuwelingen/Junioren met hun rondjes. Om 14.00 uur is het de beurt aan de Beloften/Elite/Amateurs.

Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de regionale VIRO-competitie.

Meer berichten