Niek Evers en Siem de Zeeuw leiden de actie 'Vondersweijde tegen Kanker' en krijgen daarbij steun van hun clubgenootjes.
Niek Evers en Siem de Zeeuw leiden de actie 'Vondersweijde tegen Kanker' en krijgen daarbij steun van hun clubgenootjes. (Foto: )

Op de voorpagina: Siem & Niek zwemmen Elfstedenzwemtocht

  Sport

Niek Evers (12) en Siem de Zeeuw (10) waren zo onder de indruk van de recordpoging van Maarten van der Weijden dat ze besloten om de zwemmer te gaan steunen bij zijn volgende recordpoging. Met twee teams neemt OZ&PC nu deel aan de elfstedenzwemtocht, met Niek en Siem aan de leiding.

Oldenzaal - "Maarten van der Weijden doet weer een recordpoging en ik wilde graag meedoen," vertelt Siem. "Ik heb Niek gebeld en samen zijn we aan de slag gegaan. Een actiepagina aangemaakt, flyers en posters geregeld. We hebben zelfs een sponsor voor drukwerk en de wetsuits krijgen we iets goedkoper."

Twee teams van OZ&PC doen op 22 juni mee. Startpunt is Stavoren. Het ene team zwemt 2 kilometer, het andere team 500 meter. Niek en Siem gaan voor de 2 kilometer. "Het streefbedrag is 3000 euro en we hebben nu ongeveer 1200 euro opgehaald. Nog even aan de slag dus!"

"Ik ben heel trots op ze," zegt Inez Heideman, trainster van de twee en tevens moeder van Siem. "Eerst moeten we nog trainen voor de korte afstanden voor de Overijsselse kampioenschappen, daarna gaan we over naar de lange afstand. Ik heb zelf aan open waterzwemmen gedaan en geloof me: het is héél koud en het lastig koers houden in open water. Dat gaan we trainen."


De actie steunen? Surf dan naar 11stedenzwemtocht.nl en kies voor de teams 'OZ&PC tegen Kanker' en 'OZ&PC 500m Team'.

Meer berichten