De Oldenzalers hadden er zin in; het koude water in om Maarten van der Weijden te steunen.
De Oldenzalers hadden er zin in; het koude water in om Maarten van der Weijden te steunen. (Foto: )

Maarten van der Weijden gesteund door tien Oldenzalers

  Sport

Maarten van der Weijden werd zaterdag gesteund door niemand minder dan tien zwemmers van de Oldenzaalse zwemvereniging OZ&PC tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Onder aanvoering van Niek Evers en Siem de Zeeuw (de initiators van OZ&PC) werd zo geld ingezameld.

Oldenzaal - Van der Weijden startte in Leeuwarden en ruim 60 kilometer verder in Stavoren, zwommen de Oldenzalers een deel van de route mee.

Er deden twee teams uit Oldenzaal mee die elk een andere afstand zwommen. Daarvoor hebben ze natuurlijk wel moeten trainen, want zwemmen in open water is heel anders dan in een zwembad.
Renske Oude Egbrink, Fien de Zeeuw, Fleur Zwerus en trainers Inez Heideman en John Oude Egbrink zwommen 500 meter in Stavoren voor het goede doel.
Niek Evers, Siem de Zeeuw, Romee Stappenbelt, Marieke Lenderink en trainer Casper de Zeeuw zwommen nog wat verder: zij hebben 2 kilometer mee kunnen zwemmen met Maarten van der Weijden.
Van der Weijden zwom om geld op te halen voor kankeronderzoek en inwoners van Oldenzaal hebben zich gulle gevers getoond door de OZ&PC'ers te sponsoren.

Gezamenlijk hebben de OZ&PC-zwemmers bijna 2200 euro opgehaald voor het goede doel. Er kan overigens nog gedoneerd worden via de speciale actiepagina 11stedenzwemtocht.nl/teams en dan zoeken naar OZ&PC.


Meer berichten