Poolse speelsters naar Berghuizen

  Sport

Oldenzaal – FC Berghuizen is een van de locaties van de UEFA Women's Champions League. In totaal worden verdeeld over Europa op tien locaties voorronden gespeeld, in toernooivorm.

Vier Europese ploegen strijden van 7 tot en met 13 augustus in Twente om zich te plaatsen voor de finales. GKS Górnik Leczna uit Polen komt naar FC Berghuizen om daar te trainen. De trainingen zijn op donderdag 8 en op zondag 11 augustus om 18.00 uur. Dat GKS een prima ploeg is, blijkt uit het feit dat dit team zich meerdere jaren aaneengesloten landskampioen mag noemen, twee keer bekerwinnaar is en verder vaak als tweede eindigde.

Ter ere van deze happening wordt bij FC Berghuizen een mini Champions League gehouden voor voetbalsters tot en met 11 jaar. Deze wordt gespeeld op zondag 11 augustus om 16.00 uur. Alle deelneemsters krijgen na afloop pannenkoeken in de kantine waarna ze naar de training van de Poolse profs kunnen kijken. Er zijn vrijkaarten te winnen voor de wedstrijd van FC Twente vrouwen tegen dit Poolse team, op 13 augustus om 18.30 uur.

Meer berichten