Vanwege het jubileum wordt een dubbeldekkersklasse toegevoegd aan het volle rodeoprogramma, net zoals 10 jaar geleden.
Vanwege het jubileum wordt een dubbeldekkersklasse toegevoegd aan het volle rodeoprogramma, net zoals 10 jaar geleden. (Foto: )

Dubbeldekkers op Autorodeo Denekamp

  Sport

Dubbelekkers in de autorodeo? Jazeker, ter ere van de 40ste verjaardag van de autorodeo van de A.S.V.D. zondag.

Denekamp - Het is inmiddels de oudste rodeo van Twente, maar aan het succes van het evenement lijkt maar geen einde te komen. De belangstelling lijkt elk jaar zelfs te groeien. Ook dit jaar weer kan de A.S.V.D. niet meer dan 450 deelnemers toelaten. Men zou anders met de tijd in het gedrang komen deze dag. Een flink aantal coureurs moest dan ook bij de inschrijfavond al teleurgesteld worden.

Niet alleen Denekampers, maar liefhebbers van heinde en ver zien het wel zitten om een dagje Denekamper autorodeo mee te maken. Daar waar alle elementen van het aloude botsautootje spelen nog inzitten. Dus zuinig zijn op de auto is een nobele gedachte, maar geen garantie om ongeschonden uit de strijd te komen.

Nieuwe locatie

De 40ste autorodeo wordt dit jaar al weer op een andere locatie gehouden. De zoveelste verhuizing brengt het evenement dit jaar naar de Kanaalweg in Noord Deurningen. Daar langs het Almelo-Nordhornkanaal is bij de familie Tijdhof voldoende ruimte beschikbaar.

Dubbeldekkers

In verband met het jubileum wordt een dubbeldekkerklasse aan het programma toegevoegd. Boven de bestuurder en in de onderste auto de chauffeur die gas geeft.

De rodeo begint zondag 25 augustus al om 9.30 uur.

Meer berichten