Tom Okker en Sjaak Swart gaven het startsein van OldStars-tennis bij Ready. Hierna starten pilots bij tennisverenigingen in heel Nederland zodat 60-plussers OldStars-tennis kunnen ontdekken.
Tom Okker en Sjaak Swart gaven het startsein van OldStars-tennis bij Ready. Hierna starten pilots bij tennisverenigingen in heel Nederland zodat 60-plussers OldStars-tennis kunnen ontdekken. (Foto: )

Primeur bij Ready: OldStars-tennis voor 60-plussers

  Sport

De Oldenzaalse tennisclub OLTC Ready heeft de primeur van OldStars tennis. Dat is een nieuwe, aangepaste spelvorm voor ouderen. Speciaal daarvoor kwamen Tom Okker en Sjaak Swart naar de Readybanen.

Oldenzaal – OldStars tennis is ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds en de tennisbond KNLTB en mogelijk gemaakt door Menzis. De kick-off vond plaats in Oldenzaal, in aanwezigheid van 'Flying Dutchman' en tennislegende Tom Okker. Hij gaf de eerste OldStars-clinic aan twintig enthousiaste ouderen. Aan Okkers zijde stond voetballegende Sjaak Swart, OldStars-ambassadeur van het eerste uur en promotor van het OldStars walking football onder de vlag van het Nationaal Ouderenfonds.

Zodra de regen stopte en de banen droog waren, konden de OldStars aan de clinic onder leiding van Tom Okker. Het was voor veel ouderen lange tijd geleden dat zij een tennisracket in de hand hadden. Kenmerkend voor OldStars-tennis is het spelen met een groene bal. Dit is een lichtere bal waardoor de snelheid wat minder is, het spel wat trager wordt en de belasting van de armspieren minder zwaar is.

Tom Okker

Tom Okker, ambassadeur OldStars tennis vertelt: "Ik wil ouderen een duwtje in de rug geven om samen in beweging te komen. Tennis is voor elke leeftijd en met OldStars-tennis wordt het nog gemakkelijker gemaakt. Zo kunnen alle ouderen met plezier in hun eigen tempo meedoen."

Sjaak Swart

Sjaak Swart, ambassadeur OldStars walking football: "Ik ben gek van de sport, ik vind het prachtig. Voetbal en tennis zijn allebei balsporten en er zijn veel overeenkomsten. Het is geweldig voor ouderen dat OldStars Sport uitbreidt. Kijk naar mij, ik kijk in het weekend al uit naar de maandag, omdat ik dan weer ga trainen. Lekker bewegen!"

Enthousiasme 

Leo Waterman (84), OldStar, is ook enthousiast: "Je ziet op deze leeftijd veel mensen om je heen wegvallen, dus ik ben heel dankbaar dat ik nu nog op de tennisbaan kan staan. En dat blijf ik doen zolang het kan. Tennissen doe ik om het bewegen, maar ook vooral om de ontmoetingen met anderen. Het was leuk om hier vandaag bij te zijn."
Marian van der Pijl (75), OldStar, knikt instemmend: "Ik heb 8 jaar geen racket aangeraakt, maar wat was het leuk vandaag! Ik heb dit echt gemist. Ik heb een nieuwe knie, maar nu met OldStars-tennis willen we het weer proberen. Hopelijk komt er een gezellig groepje bij een vereniging, want dan is het nog leuker."

Pilot van start

Na deze kick-off start OldStars-tennis met pilots bij lokale tennisverenigingen door heel Nederland, zodat ouderen vanaf 60 jaar OldStars tennis kunnen ontdekken. De KNLTB sluit zich met deelname aan het OldStars programma aan bij andere takken van sport zoals OldStars walking handball, OldStars walking basketball, OldStars walking rugby, OldStars walking korfball, OldStars walking hockey en OldStars tafeltennis.

Meer berichten