Jeugd doet tijdens de Euregio Fiets-4-daagse mee aan de verloting met als hoofdprijs een mountainbike; gewonnen door Danique Nieuwhuis.
Jeugd doet tijdens de Euregio Fiets-4-daagse mee aan de verloting met als hoofdprijs een mountainbike; gewonnen door Danique Nieuwhuis. (Foto: Ad Kamphuis)

Tweeduizend deelnemers Euregio Fiets-4-daagse

  Sport

Iets meer dan tweeduizend individuele fietsers hebben deelgenomen aan de Euregio Fiets-4-daagse. "We hadden een prima deelnemersaantal en wie een goede timing had, kon droog fietsen. Bovendien: de sfeer was top," vat voorzitter Roy Fox het samen.

Denekamp – Vier dagen lang werd gefietst vanuit Denekamp; de Euregio Fiets-4-daagse is een begrip en niet alleen bij inwoners. "We hadden gasten uit het hele land en ook uit Duitsland en België," aldus Fox. "Samen zorgden ze voor een heel goede sfeer. Het was gezellig onderweg. We zijn dit jaar erg tevreden over het deelnemersaantal. Er hebben iets minder mensen meegedaan dan vorig jaar vanwege het weer; het regende af en toe. Dat zie je meteen bij de wielrenners en de fietsers; dat zijn de mooiweerfietsers. Maar eigenlijk viel het nog wel mee. Wie goed kon timen, bleef droog; die schuilde voor de bui."

Prijzen

De fietsweek wordt altijd afgesloten met een verloting en een prijsuitreiking. "Dat is altijd een leuk moment: er zit een heel gemêleerd gezelschap op het terras van Wubbenhof, van allerlei leeftijden en uit verschillende regio's. Het geeft een mooi beeld van het deelnemersveld. Als organisatie krijgen we dan veel tips van deelnemers. Want het is leuk als we complimenten geven, maar feedback krijgen we minstens zo graag. Ze denken echt met de organisatie mee."

Tips zijn welkom?
"Tuurlijk. Volgend jaar hebben we weer een lustrumeditie want dan is het de 45ste editie. We willen deelnemers dan graag wat extra's onderweg bieden. Leuke pauzeplaatsen, extra traktaties. We beraden ons er nog op. Deelnemers gaven aan dat ze juist die bijzondere pauzeplaatsen waarderen. Dit jaar waren dat bijvoorbeeld Cosmos sterrenwacht, erve Beverborg en landgoed Singraven. En museum Natura Docet Wonderryck Twente natuurlijk, daar hadden deelnemers gratis entree. Het was er heel druk."

Overall oudste

Traditioneel zijn de jongste en oudste deelnemers op alle afstanden geëerd. Ze gingen naar huis met een presentje. Voor Wim Horst was er een speciale prijs bedacht: de 91-jarige fietser uit Heino werd tot 'overall oudste' uitgeroepen. "Omdat hij niet één vaste afstand fietst, maar wisselt met de afstanden. Horst was vroeger het fietsmaatje van Johan Busscher en is nog altijd trouwe deelnemer in Denekamp. Pas onlangs is hij overgestapt naar een elektrische fiets en daarmee haalt hij de 100 kilometer weer; dit jaar zelfs twee keer. Petje af."
De jongste deelnemer was Lynn Hofste; zij is 4 jaar.

Volgend jaar

Alvast voor in de agenda: de Euregio Fiets-4-daagse is volgend jaar van 4 tot en met 7 augustus. "We hebben al meerdere deelnemers gesproken die hun accommodatie voor volgend jaar alweer gereserveerd hadden. Een mooi compliment," besluit Fox.

Foto's

Ad Kamphuis maakte talloze foto's tijdens de Euregio Fiets-4-daagse. Die zijn te vinden op facebook.com/euregiofietsvierdaagse.


Meer berichten