Felicitaties aan Jelle Johannink uit Denekamp: hij is kampioen bij de elite/beloften in de Viro Criteriumcup.
Felicitaties aan Jelle Johannink uit Denekamp: hij is kampioen bij de elite/beloften in de Viro Criteriumcup. (Foto: )

Jelle Johannink uit Denekamp wint Viro Criteriumcup

  Sport

De VIRO Criterium Cup Twente is bij de elite/beloften mannen gewonnen door Jelle Johannink uit Denekamp. De Ronde van Goor was de finalewedstrijd voor het klassement. Daar kwam de leidende positie van Johannink zaterdag niet meer in gevaar.

Denekamp – In de mannenwedstrijd ging de strijd om de winst tussen Jelle Wolsink (Hengelo), Max Kroonen (Diepenveen) en Arjan Hofman (Nunspeet). Zij wisten het peloton op een ronde achterstand te zetten. In deze volgorde kwamen ze vervolgens over de finish na een sprint. Wolsink wist daarmee zichzelf als winnaar op te volgen in Goor.

Johannink won dus niet de wedstrijd, maar wel het algemeen klassement. Hij kwam in de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente als leider over de streep en dat was ruim voldoende voor de eindzege.
Zijn ploeggenoot bij Sensa-Kanjers voor Kanjers Arjan Hofman deed nog zeer goede zaken en steeg naar de tweede plaats, voor Sybren Welling.

Bij de dames werd Tessa Neefjes kampioen. Neefjes, die tot drie keer toe helemaal vanuit Wervershoof (Noord-Holland) naar de Twentse criteriums kwam, nam hier de leiding over van Arianna Pruisscher.

Meer berichten