Nog niet eens zo lang op de markt, maar de Boer'n Trots honing-geitenkaas en XO van Kaamps zijn direct al bekroond.
Nog niet eens zo lang op de markt, maar de Boer'n Trots honing-geitenkaas en XO van Kaamps zijn direct al bekroond.

Zilver voor Boer'n Trots van landgoed Kaamps

  Zakelijk

De nieuwe kazen van Landgoed Kaamps, Boer'n Trots Honing-geitenkaas met truffel en de Boer'n Trots XO, zijn tijdens de World Cheese Awards 2017 beiden bekroond met zilver.

Deurningen - Boer'n Trots Honing-geitenkaas met truffel en de Boer'n Trots XO zijn nog maar kort geleden geïntroduceerd, maar direct al bekroond.

Het Boer'n Trots Honingassortiment is ontwikkeld door boer Herbert volgens familiereceptuur. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas minstens 24 weken traditioneel gerijpt op houten planken. Tijdens het rijpen van de kaas trekt de honing licht in de kaas, wat zorgt voor de iets zoete smaak.
De Boer'n Trots XO dankt haar unieke smeuïge smaak aan de speciale receptuur. Daarnaast heeft de kaas minimaal 80 weken mogen rijpen. Dit geeft de kaas een pittig karakter.
De World Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld en vond dit jaar plaats tijdens de Taste of London in Londen (Engeland). In totaal werden meer dan drieduizend kazen gekeurd door 230 juryleden.

Benieuwd naar de prijswinnende kazen van landgoed Kaamps? Bezoek dan de winkel aan de Vliegveldstraat 4a in Deurningen.

Meer berichten

Shopbox