Logo noordoosttwente.nl


Jorno Masselink en Thomas Koopman zijn in Tilligte van start gegaan met hun bedrijf Demasko, voor ergonomische oplossingen voor werkplekken.
Jorno Masselink en Thomas Koopman zijn in Tilligte van start gegaan met hun bedrijf Demasko, voor ergonomische oplossingen voor werkplekken.

Tilligte is bedrijf rijker: Demasko Ergonomische Oplossingen

  Zakelijk

Tilligte is een nieuw bedrijf rijker: Demasko – Ergonomische Oplossingen. Het bedrijf van de ondernemers Jorno Masselink (25) en Thomas Koopman (26) richt zich op het gezond en comfortabel werken op kantoren en thuiswerkplekken.

Tilligte - "We zien dat we alles tegenwoordig online kunnen, van boodschappen halen tot bankieren. In principe hoeven we onze stoel niet meer uit", zegt Koopman. "Voor de mensen die voor hun werk ook al veel online zijn en de dag veelal zittend doorbrengen, kan dit op den duur problemen geven."

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zitten erg ongezond is. "Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Mensen zijn niet gemaakt om de hele dag te zitten. Een gemiddelde kantoormedewerker zit per dag ruim 12 uur. Dat is te veel," geeft Masselink aan.

Ook op computervlak zijn er nog veel verbeterpunten te realiseren. "Door de digitalisering zijn we veel online. Dat kan leiden tot RSI-gerelateerde klachten zoals een muisarm of schouderklachten."
Het bedrijf gelooft erin door te investeren in comfortabele en gezonde werkplekken dat medewerkers productiever zijn en dit ten goede komt aan het werkplezier. "Door de juiste oplossingen te gebruiken kun je lichamelijke klachten voorkomen," aldus de jonge ondernemers.

Zo levert het bedrijf zit-sta-bureaus. Dit zijn bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. "Zo kun je zittend werken afwisselen met staand werken. Je bent daarmee productiever en dit is beter voor de doorbloeding van het lichaam."

De ondernemers geven aan dat ook de juiste bureaustoel belangrijk is. "Naast een goede bureaustoel is het ook belangrijk dat deze goed ingesteld wordt. Demasko helpt bedrijven hiermee."

Op het gebied van langdurig beeldschermwerk heeft het bedrijf uit Tilligte ook oplossingen. "RSI-klachten zoals een muisarm zijn serieuze problemen aan het worden. Juist omdat we steeds meer uren achter een beeldscherm doorbrengen."
De oplossing om RSI-klachten te voorkomen is volgens de heren eenvoudig. "Een standaardmuis is plat, waardoor je een onnatuurlijke houding creëert. Dit zorgt voor meer spierspanning in de onderarm. Ergonomische muizen zijn verticaal. Zo hanteer je een neutrale houding, waardoor je geen polsklachten krijgt."

Demasko levert ook monitorarmen, polssteunen, bureaufietsen, laptopstandaards en meer. "Eigenlijk alles om op het werk of op een thuiswerkplek comfortabel en gezond te werken."

Het bedrijf is vorige week live gegaan en inmiddels zijn de eerste leveringen geweest. Meer info is te vinden op www.demasko.nl.

Meer berichten
Shopbox