Diana en Araksi Demirci ontvangen de klanten gastvrij bij Kommer i in Ootmarsum, het adres voor bijzondere Scandinavische kleding.
Diana en Araksi Demirci ontvangen de klanten gastvrij bij Kommer i in Ootmarsum, het adres voor bijzondere Scandinavische kleding.

Modieuze zussen aan het roer bij Kommer i in Ootmarsum

  Zakelijk

Atelier 't Lanteernke in Ootmarsum heeft een nieuwe naam én een nieuwe bedrijfsvoering. Zussen Diana en Araksi Demirci hebben de winkel omgetoverd tot Kommer i, een eigentijdse kledingzaak met Scandinavische kleding.

Ootmarsum – Atelier 't Lanteernke in het centrum van Ootmarsum was de kledingzaak van Miep Oosten, de schoonmoeder van Diana. 19 jaar geleden begon Oosten 't Lanteernke als atelier, later stond het vooral bekend om de winkel met de bijzondere Scandinavische kleding.

"3,5 jaar geleden kwam ik in de winkel," vertelt Diana. "En ik was enthousiast over de sfeer en de collectie. Wie hier koopt, heeft altijd iets bijzonders aan. Bovendien hangt er zo'n leuke sfeer in de zaak, allemaal leuke klanten voor wie écht tijd vrijgemaakt wordt. Maar mijn schoonmoeder heeft altijd gezegd dat ze met 67 wilde stoppen en ze heeft zojuist haar verjaardag gevierd."

Diana besloot dat ze de winkel graag wilde voortzetten en betrok haar zus Araksi daarbij. "Araksi heeft al 20 jaar ervaring in retail. Dat maakt het een goede combinatie met mijn managementervaring. Zij is een goede stylist, ik ben thuis in de bedrijfsvoering. Klanten krijgen altijd een vertrouwd gezicht te zien want een van ons beiden is altijd in de winkel, in het weekend vaak samen. Wat werken in Ootmarsum zo leuk maakt? De combinatie van de trouwe klantenkring én de dagjesmensen en toeristen. Heel afwisselend."

De zussen namen de winkel even flink onder handen. Het resultaat: een fris geheel, met witte wanden waar de gekleurde kleding mooi afsteekt. Ook gaven ze de winkel een nieuwe naam: Kommer i, Deens voor kom binnen.

Voor de collectie doen ze veel moeite. "We kopen alleen kleding van merken met een bijzonder verhaal in. Die moeten bovendien voor een kleine collectie gemaakt zijn zodat de klanten echt met iets unieks naar huis gaan. Nog twee vereisten: de kleding moet kleurrijk zijn en gemaakt van exclusieve materialen. Comfort is heel belangrijk. Geen stijve haute couturestoffen, wel een mooie snit. Een hele uitdaging, maar telkens vinden we weer verrassende kleding."

Daarnaast voert Kommer i Nederlandse merken, gemaakt van sojaproducten. Die zijn speciaal voor mensen die niet tegen wol of linnen kunnen. Ook bieden ze een Nederlands merk waarvan de kleding aangepast kan worden. Handig voor wie met ongelijke maten kampt.

Vol trots opende de zussen Demirci hun winkel onlangs. "Precies op het moment dat de nieuwe collectie binnen was. Zo konden we iedereen meteen kennis laten maken met de bijzondere kleding van Kommer i."

Meer berichten
Shopbox