Velco bestaat vijftig jaar. Dat werd met een jubileumdag gevierd. Foto: Suus' FotoSjop
Velco bestaat vijftig jaar. Dat werd met een jubileumdag gevierd. Foto: Suus' FotoSjop (Suus' FotoSjop)

Jubileumdag Velco: AED voor iedereen

  Zakelijk

Oldenzaal – Vanwege het 50-jarig bestaan van Velco werd een jubileumdag gehouden voor relaties, klanten en personeel van het Oldenzaalse bedrijf.

De gasten werden verwelkomd in het verbouwde oefencentrum aan de Hamburgstraat. Virtueel brand blussen, een door Velco zelf ontwikkeld BHV-escaproom, demonstraties van milieuvriendelijke watermistblussers en een ontruimingsoefening: er waren heel wat toepasselijke activiteiten. Ook werd een eetbaar schilderij vervaardigd door meesterkok Angélique Schmeinck en vond een wijnproeverij plaats.

In plaats van cadeaus heeft Velco de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het project 'Een AED voor iedereen'. Velco stelt namelijk tien gratis AED's beschikbaar aan vrijwilligersorganisaties en buurten die actief bijdragen aan het welzijn van veel mensen en zelf geen AED kunnen bekostigen.

Een aanvraag kan worden gedaan door het aanvraagformulier in te vullen op de website www.velco.nl/jubileum/gratis-aed-s. Vooral de motivatie is van groot belang. De beoordeling van alle aanvragen geschiedt na 31 december door een onafhankelijke commissie van deskundigen.

Naast de gratis AED's geeft Velco dit jaar wekelijks gratis reanimatie- en AED-trainingen.

Meer berichten