Wie goed kijkt, ziet dat hier niet alleen mais groeit maar ook stokbonen; een mooi voorbeeld van het duurzaam verbouwen voor ruwvoer.
Wie goed kijkt, ziet dat hier niet alleen mais groeit maar ook stokbonen; een mooi voorbeeld van het duurzaam verbouwen voor ruwvoer. (Foto: )

Themadag over project ruwvoerteelt in Breklenkamp

  Zakelijk

Breklenkamp – Bij het bedrijf MOVO-zaden in Breklenkamp wordt op woensdag 17 juli een themadag gehouden over het project ruwvoerteelt.

Dit project wordt gesteund door de provincie en helpt boeren bij de zoektocht om mais, gras en andere gewassen voor vee te telen met minimale verliezen maar met veel aandacht voor natuur en landschap.

Op de demoveldjes is veel te zien en er zijn workshops waarin de deelnemers horen op welke vlakken er mogelijkheden zijn om de teelt van ruwvoeders te verduurzamen.

Een voorbeeldje: het gemengd telen van maïs en stokbonen in plaats van alleen mais. Dit lijkt voordelen te bieden omdat deze mengteelt minder last heeft van ziektes, de kans op uitspoeling van meststoffen in de bodem is kleiner en het gewas levert veevoer op met een meer evenwichtige mix van energie en eiwit. Initiatiefnemers van project 'Ruwvoerteelt vanaf de basis' Bert en dochter Kim Molendijk kunnen veel vertellen over veelbelovende mogelijkheden om de teelt van veevoer te verduurzamen.

De themadag is bij het bedrijf MOVO-Zaden (Hoofdstraat 27 in Breklenkamp) en begint om 11.30 uur. Aanmelden via info@movo-zaden.nl.

Meer berichten