Nienke Kamp van Lohuis-Tijhuis verzorgt de handwerkmarkt. "Om daar de mensen enthousiast te maken over handwerkproducten."
Nienke Kamp van Lohuis-Tijhuis verzorgt de handwerkmarkt. "Om daar de mensen enthousiast te maken over handwerkproducten." (Foto: )

Handwerkmarkt én muziek in de Steenstraat tijdens Boeskool is Lös

  Zakelijk

Oldenzaal - Bezoek tijdens de Boeskool is Lös vooral ook de Steenstraat. Er is namelijk een podium met overdag én 's avonds optredens en er wordt een handwerkmarkt gehouden. Nienke Kamp (44) van handwerkspeciaalzaak Lohuis Tijhuis vertelt erover in onze Boeskoolrubriek, in aanloop naar het grote feest volgende week.

Welk subpodium verzorgen jullie?

"Met de winkel organiseer ik de handwerkmarkt in de Steenstraat en met de hele Steenstraat organiseren we het avondprogramma van het podium in de Steenstraat."

Wat kan het publiek verwachten?

"Op de handwerkmarkt zijn twaalf kramen te vinden waar eigen, handgemaakte producten verkocht worden. Dit zijn onder meer gehaakte knuffels, houten speelgoed, sieraden, woonaccessoires, omslagdoeken, borduurwerken, quilts, gebreide sokken voor goede doelen en nog veel meer. Op zaterdag zal er ook een smid demonstreren hoe je sieraden smeedt.
Overdag treden verschillende groepen van Joliens Theaterhuis op op het podium aan de Steenstraat (georganiseerd door de stichting). Voor de woensdag-, donderdag- en vrijdagavond hebben wij van 18.00 tot 21.00 uur dj Gijs Bok geregeld. Daarbij hebben wij voor elke avond ook nog een extra bijzondere gast geregeld. Op woensdagavond komt Jake Reese optreden. Hij is bekend als winnaar van het derde seizoen X-Factor. Op donderdagavond komt Gigi Arisci en op vrijdagavond hebben wij als voorprogramma op de Hollandse avond het Oldenzaals smartlappenkoor."

Welke sfeer hoop je er te creëren?

"Een gezellige, ontspannen sfeer waar mensen enthousiast gemaakt kunnen worden voor zelfgemaakte handwerkproducten door ook met de makers hiervan in contact te kunnen komen. "

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"Wat ik zo mooi vind aan de Boeskool is Lös is dat het toegankelijk is voor iedereen: jong en oud, arm en rijk, boeskoolwiefkes, boeskoolmennekes en mensen van buiten Oldenzaal. Met zijn allen maken we er één groot feest van!"

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Onze winkel is dan elke dag geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Ik zal dan ook de hele tijd daar aanwezig zijn, maar waarschijnlijk ga ik vrijdag- en/of zaterdagavond nog wel even (of wat langer) naar de markt."

Zin in de Boeskool is Lös?

"Jazeker, ik vind het altijd een feest om dan te mogen werken (anders ook wel hoor). Er heerst dan een prettige sfeer in de stad."

Wat wens je het publiek toe?

"Een heel gezellige en zonnige Boeskool is Lös."


Kijk ook eens op lohuis-tijhuis.nl

Meer berichten